hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    44 ilaç bedeli daha SGK ödemesinde

    SGK tarafından 38’i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilaç, Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’ne alındı. O ilaçlar arasında kanserden diyabete ve astım ilacına kadar pek çok farklı ilaç yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    44 ilaç bedeli daha Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’ne alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK tarafından 38’i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilacın Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’ne alındığını duyurdu.

    Buna göre listede 9 adet kanser ilacı, 2 adet diyabet ilacı, 4 adet alerjik rinit ve astım ilacı, 3 adet sindirim sistemi aracı, 1 adet metabolik hastalık ilacı, 1 adet hipertansiyon ilacı, 1 adet multiple skleroz ilacı ve 6 adet de kalp damar hastalıklarında kullanılan ilaçlar yer aldı.

    44 ilaç bedeli daha SGK ödemesinde

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, sosyal medya hesabından yaptı açıklamayı. Bakan "Sosyal güvenlik alanında sağladığımız destekler ile vatandaşlarımızın yanındayız." dedi. Ve atılan son adımla bedeli ödenecek yurt içi ilaç sayısının 8 bin 375’e çıkarıldığını vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow