hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın neden rekor üstüne rekor kırıyor? Yatırımcı neye dikkat etmeli? Uzman isim anlattı.

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Merkez Bankası FED'in faizi indirme ihtimalinin artması, altın fiyatlarında yükselişi de beraberinde getirdi. Peki bu yükseliş ne zaman kadar daha devam edecek? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli uzmanına sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ''Dün 2400 TL seviyesinde altına sarkmıştı bugün, 2430 TL seviyesinde. Bu sayede ONS 'tan pozitif yönde destek alıyor ve yükselişine devam ediyor.'' dedi

    ALTIN HER GEÇEN GÜN KAZANDIRIYOR

    Memiş, ''Kısa vadede geri çekilmeler, düzeltmeler mutlaka olacaktır. Ama bunlar da bir dinlenme hareketi olarak duracağı için hep alım fırsatı olarak ön planda olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

    ONS VE GRAM ALTIN YİNE REKOR KIRDI

    İslam Memiş, ''ABD Merkez Bankası FED'in faiz indirme beklentisi piyasalar tarafından yavaş yavaş fiyatlandırmaya başladı. Ve 2300 dolar seviyesine kadar ONS tarafında bir yükseliş gördük. Bu yükselişler 2350 dolar seviyelerine kadar devam eder.'' dedi.

    ALTINDA BEKLENTİ NE?

    Memiş, ''Yılın ilk çeyreğinde kendini gösterdi. Bu yıl altında yükseliş trendi olacak gibi duruyor. Ama hızlı yükseliş olduğu için ara ara dinlenmeler de mutlaka olacaktır. Eğer 2350 dolar seviyesi bu yıl yukarı yönlü kırılırsa, 2500 dolar seviyesi ons altında görülebilir.'' şeklinde konuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GRAM ALTINDA HEDEF NE?

    Memiş, ''Kısa vadeli geri çekilmeler bir alım fırstadır. Gram altında hedefimiz 300 TL seviyesi.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow