hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın yeni haftaya nasıl başlayacak?

    Altın piyasası yeni haftaya nasıl başlayacak? Düşüş mü yoksa yükseliş mi bekleniyor? Amerika'nın en büyük bankalarından olan SVB Bank'ın iflası, Türkiye'deki dengeleri etkileyecek mi? Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın, 2023'e güçlü bir şekilde girmişti ama son günlerde yaşanan düşüş, kalıcı olacak mı? Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz bu konuda, “Şubat ayında altının bütün kazanımlarını neredeyse geri verdiğini gördük çünkü çok daha agresifleşen FED fiyatları gündeme geldi. Çünkü enflasyonda işler FED’in istediği gibi gitmedi” ifadelerini kullandı.

    Altın yeni haftaya nasıl başlayacak

    Tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasıyla altında bir toparlanma yaşandı. Peki bu yükseliş devam eder mi? Eryılmaz bu soruya da “Aslında veri hala riskli, agresifte de bir miktar işleniyor ama piyasa SVB haberleriyle birlikte güvenli liman talebinin de etkisiyle ve verinin de iyi gelmesi FED’in daha az fiyat arttırmasını gerektirecek fiyatlamasıyla altında bir toparlama gördük cuma akşamı. Tabi haftaya SVB Bank ile ilgili özellikle olumsuz haberler devam edecek bununla beraber enflasyonda geri çekilme görürsek beklentiler de iyi gelirse altında bir miktar daha güçlenme görebiliriz diye düşünüyorum” şeklinde görüş bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow