hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret 2020 zam oranı için komisyon üçüncü kez toplanıyor!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Asgari ücret zammı aralık ayının son haftasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılacak toplantının ardından açıklanacak. 17 Aralık’ta TİSK’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan üçüncü toplantıda ise bu kez işveren 2020 asgari ücret zam oranı için talebini dile getirecek. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olacak, işçi ve işveren temsilcilerinin talep ettiği tutar ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü kez toplanacak. TİSK işverenin 2020 yılı zam oranı için beklentisini bu toplantıda dile getirecek. Rekor düzeyde bir artışın işverene maliyeti nedeniyle işsizliği de etkileyeceğini belirten işveren tarafı aynı zamanda devlet desteğinin de artmasını talep edecek. İşçiyi temsil eden Türk-İş ise 2 bin 500 TL’nin altında bir rakamı görüşmek istemiyor.

    ÜÇÜNCÜ TOPLANTI SAAT KAÇTA?

    Komisyon tarafından TİSK’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek üçüncü toplantı ise 17 Aralık’ta yapılacak. Saat 14:00’te başlayacak toplantının sona ermesinin ardından süreç daha da şekillenecek.

    ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Komisyonun gerçekleştireceği dördüncü ve son toplantı ise Bakanlık’ta yapılacak. Aralık ayının son haftasında gerçekleştirilecek toplantının sonrasında 2020 yılı asgari ücret miktarı ve AGİ açıklanacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow