hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    2024 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için son haftaya giriliyor. Gözler önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek üçüncü toplantıya çevrildi. Üçüncü toplantıdan bir rakam çıkacak mı? Asgari ücret ne zaman belli olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısının önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor. Pazarlıkta süre daraldı, asgari ücretin aralık sonuna kadar belirlenmesi gerekiyor.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son olarak "Herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz" mesajı verdi.

    Hükümet cephesinden ‘Her fırsatta çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ vurgusu yapılıyor.

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuyla ilgili, "Her zaman çalışanımızın refahını öncelikli gördük. Elimizdeki tüm imkanlarla hareket edeceğiz. Ancak burada bir denge söz konusu" ifadelerini kullandı.

    ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLMAYACAK MI?

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce bu soruyla ilgili asgari ücret artışının aslında yılda bir kez olduğunu hatırlatmış ve "Bir kez verilecek zamla bu iş biter" vurgusu yapmıştı.

    İŞÇİ VE İŞVEREN NE TALEP EDİYOR?

    Masada işçileri temsil eden TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ise "Sürecin mutabakatla bitirilmesini arzu ediyoruz" vurgusu yaptı. Hem işçiyi hem de işvereni koruyan dengeli bir rakam olmalı deniliyor. Mevcutta asgari ücreti net 11 bin 402 lira.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugüne kadar iki kez toplandı. İlk toplantıda komisyonun çalışma takvimi belirlendi. İkinci toplantıda ise Hazine Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TÜİK temsilcileri ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow