hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrette gözler bu toplantıda!

    Gözler asgari ücret görüşmelerinde. Rakamın yarın netleşip duyurulması bekleniyor. Önümüzdeki hafta kritik olacak. CNN TÜRK Muhabiri Mustafa Berber detayları aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu mesaisinde sona yaklaşılıyor. Gözler yarına kilitlendi. Taraflar gerçekleşen ilk 3 toplantıda rakam telaffuz etmezken, gözler 4. toplantıya çevrildi. Ayrıca işçi ve işveren kesiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da bir araya gelmesi bekleniyor.

    Milyonların gözü kulağı, asgari ücret pazarlığında. İşveren, işçi ve hükümet temsilcileri şimdiye kadar 3 kez bir araya geldi. O toplantılardan sonuç çıkmadı. Gözler 4. kez kurulacak masada.

    Ankara’da yeni haftanın gündemi Asgari Ücret Tespit Komisyonu mesaisi olacak. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda, masaya işçinin günlük gıda ihtiyacını karşılacak kalori hesabı geldi. O beslenme kalıbı içerisinde yer alan ürünlerin fiyat değişimleri mercek altına alındı. Gelecek hafta tarafların bir görüşme daha yapması bekleniyor. Bir diğer beklenti de tarafların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesi.

    Zam pazarlığı yapan işçi ve işveren kesimi şimdiye kadar masada bir rakam telaffuz etmedi. Ancak hem işçi hem de işveren kaynaklarının dikkat çektiği bazı meblağlar var. İşçi kaynakları, 4 bin liranın altına imza atmayı düşünmediklerini dile getiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşveren kesiminde ise TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamının altı çiziliyor. İşverenler henüz son sözü söylemeseler de masanın o tarafından 3 bin 500 rakamı işaret ediliyor. Öte yandan hükümetten de “İşçiyi enflasyona karşı ezdirmeme” açıklamaları geliyor.

    2022 yılındaki asgari ücreti belirleyecek pazarlıkta artık gözler 4. ve son toplantıya çevrildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow