hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Nebati'den marketlere çağrı: İndirime devam edin

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun seyri için "Keskin değil kademeli düşüş" mesajı verdi. Bakan, "Öyle bir döneme girdik ki bütün parametreler olumlu yöne döndü" vurgusu yaptı. Ve marketlere "İndirimlere devam edin" çağrısında bulundu. Nebati, ikinci el konut ve EYT'ye ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ENFLASYON KESKİN DEĞİL, KADEMELİ DÜŞECEK"

    "Enflasyonun üretim, yatırım ve istihdam artışını engelleyecek şekilde keskin düşürülmesi yerine kademeli gerilemesinin sağlanacak." Açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Bakan, Milliyet Gazetesi'ne konuştu. Nebati, "Öyle bir döneme girdik ki bütün parametreler olumlu yöne döndü. Döviz stabil, Türkiye’nin makroekonomik gerçekleriyle uyumlu bir halde gidiyor'' vurgusu dedi ve ekledi:

    "Şimdi vatandaş markete gittiğinde fiyatlardaki aşırı oynaklık onu rahatsız eder. 'Kardeşim enflasyon yok, niye artırıyorsunuz' diye itirazda bulunacak, bulunacağız. Marketlerde gıda fiyatlarını bir kısmı sabitliyor, bir kısmı indirim yapıyor, bir kısmı belli sürelerle ilgili teminatlar vermeye başladı. Giyim, ayakkabı sektöründe indirimler başladı. İndirimlerin devamını bekliyoruz.''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan, "Ama indirimleri yaparken tedarikçilerinizi, üreticilerinizi boğacak şekilde değil, herkesin elini taşın altına koyacağı, 'Ben de bu ülkeye katkı sağlamak istiyorum' dürtüsüyle yapması lazım" vurgusu da yaptı.

    "YAPILANDIRMA ARTIK SON KEZ OLMALI"

    Ve yapılandırmalar... Bakan, "Zamanında ödeyenleri kızdırmamak lazım. Ödeme alışkanlığını bozmamak lazım. Bence artık bu son kez olmalı'' dedi.

    EYT MALİYETİ İÇİN BÜTÇE HAZIR MI?

    EYT konusunda da "Maliyetini hesapladık, bütçemizi ona göre ayarladık. Kasayı çok güçlü tuttuk" açıklamasında bulundu Bakan.

    NEBATİ'DEN İKİNCİ EL KONUT MESAJI

    Yeni Evim Konut Kampanyası da gündemindeydi. "30 senelere giden, bunu en iyi uygulayan İngiltere'deki gibi bir yapıya gelir. Yasamız çıkıyor. Mortgage'ı biraz daha geliştirdik aslında" dedi. Ve "Bu arzın yönünü yoluna sokarsak ikinci elde de gerçek Mortgage’a yani uzun vadeli konut kredisi dönemine girmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow