hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir günde rekor ihracat

    KAYNAKCNN TÜRK

    İhracatta Türkiye’den yeni bir rekor geldi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sadece bir günde 1 milyar 956 milyon dolarlık ihracat yapıldığını ve bu bir günde yapılan en yüksek ihracat olduğu açıklaması geldi. Türkiye İstatistik Kurumu ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan mart ayına ilişkin geçici dış ticaret verileri açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan ihracatta rekor açıklaması geldi. Muş, “Türkiye dün sadece bir günde 1 milyar 956 milyon dolar ihracat yaptı. Bu Cumhuriyet tarihinde bir günde yapılan en yüksek ihracat." sözlerini kullandı.

    Muş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise, "İhracattaki başarımız çıtaları aşa aşa devam ediyor. İhracatta artık farklı bir kulvardayız. İhracat, üretim yatırım istihdam demektir." dedi.

    Mart ayı ihracat verileri açıklandı. İhracat martta geçen yılın aynı ayına kıyasla 19,8 artarak 22 milyar 709 milyon dolar, ithalat yüzde 30,7 artışla 30 milyar 878 milyon dolar oldu. Dış ticaret açığı martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 75,1 artarak 4 milyar 666 milyon dolardan, 8 milyar 169 milyon dolara çıktı. Ekonomik faaliyetler incelendiğinde ihracatta, martta imalat sanayisinin payı yüzde 94,9 oldu. Tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörünün payı yüzde 3,1, madencilik ve taş ocakçılığı sektörünün payı yüzde 1,5 oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Martta ihracatta ilk sırayı Almanya aldı. Bu ülkeye 1 milyar 907 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Almanya'yı 1 milyar 559 milyon dolarla ABD, 1 milyar 278 milyon dolarla İtalya, 1 milyar 168 milyon dolarla Birleşik Krallık, 1 milyar 162 milyon dolarla Irak izledi. İlk 5 ülkeye yapılan ihracat, toplam ihracatın yüzde 31,1'ini oluşturdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow