hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa yatırımcısını ne bekliyor?

    Borsa İstanbul BİST 100 endeksi, geçtiğimiz haftayı yüzde 3,04 yükselişle 5.212,38 puandan kapattı. Geçtiğimiz hafta yurt içinde enflasyon verilerinin etkili olduğu piyasalarda bu haftaki beklentiniz ne? Yatırımcının takip edeceği veriler ne olacak? Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt içinde gözler sanayi üretimi ve işsizlik oranında. Küreselde gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti. FED enflasyona karşı daha fazla faiz artırımı mesajı verdi.

    BORSA YATIRIMCISINI NE BEKLİYOR?

    ABD Merkez Bankası FED cephesinden kritik açıklamalar geldi. ABD kongresi için yılda iki kez hazırlanan Yarı Yıllık Para Politikası Raporu'nun Mart sayısı yayımlandı. Orada enflasyona karşı daha fazla faiz artırımının gerektiği belirtildi

    DEPREMİN EKONOMİYE ETKİSİ NE OLDU?

    Deprem bölgesinde 11 ilde ekonomi nasıl canlandırılacak? TOBB'dan ekonominin canlandırılması için 5 öneri geldi.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sanayi odalarından deprem bölgesine yönelik 5 öneri ve proje geldi. Büyük ölçekli şirketler, hammadde ve yarı mamul tedariklerini deprem bölgesindeki firmalardan karşılamaya davet edildi.

    Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, borsadaki son durumu ve yatırımcının takip etmesi gereken verilere dair CNN TÜRK'te değerlendirmelerde bulundu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow