hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehirdeki memura kira yardımı verilecek

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Memura kira yardımı için ilk açıklama, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Büyükşehirlerde kalan kamu çalışanlarına il ve ilçe bazında kira katkısı verileceği duyuruldu. Peki, memura kira desteğinin kapsamı ne ve kimler faydalanabilecek? CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik, SGK Danışmanı Bünyamin Esen’e sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükşehirlerdeki memurların hayat şartlarının iyileştirilmesi için düğmeye basıldı. Memura kira yardımı için ilk açıklama, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

    Büyükşehirlerde kalan kamu çalışanlarına il ve ilçe bazında kira katkısı verileceği duyuruldu.

    Büyükşehirdeki memura kira yardımı verilecek

    SGK Uzmanı Bünyamin Esen uygulamayla ilgili “İlk olarak büyükşehir tazminatı dediğimiz bazı kurumlarda İstanbul farkı, büyükşehir farkı denilen bir tazminatın getirilmesi planlanıyor. Memurlara özellikle sosyoekonomik gelişmişlik endeksine dikkat edilerek ve enflasyon yani şehirlerin yerel enflasyonuna dikkat edilerek kira yardımı yapılması planlanıyor. Kısa bir zaman sonra yapılması beklenen düzenlemeyle, metropollerde yaşayanlara doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan memura benzer şekilde ödemeler yapılacak. Bazı kurumlarda çalışan polis gibi öğretmen gibi İçişleri Bakanlığı çalışanları gibi memurlara da mümkün olan en üst düzeyde lojman yardımı verilmesi lojmanlardan yararlandırılması söz konusu olacak” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow