hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale'de emlak fiyatlarına "köprü" dopingi

    KAYNAKCNN TÜRK

    1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara Otoyolu'nun yapılması, şehirdeki arsa ve konut fiyatlarını katladı. Organize sanayi bölgelerinde neredeyse boş yer kalmadı. CNN TÜRK ekibinden Ceylan Sever ile Halil Kahraman'ın haberi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehre yapılan yatırımla birlikte arsa ve konut fiyatları günden güne arttı. 1915 Çanakkale Köprüsü'yle kent, İstanbul'a da Yunanistan'a da yakınlaştı.

    Çanakkale Köprüsü'ne 14 kilometre mesafedeki organize sanayi bölgesinde de doluluk neredeyse yüzde 100'e ulaştı. Yatırımlar da arttı. CNN TÜRK'e konuşan Gayrimenkul Danışmanı Levent Uysal, "Geçen yıl 1 milyona satılan konutlar, şu an 2 milyon üzerine satılıyor. Bugünkü rakamlarla yarınki birbirini tutmuyor. Arsaların metrekareleri bin liradan 2-3 bin liralara çıktı. Hızlı bir artış var. Çevre illerden talep de çok. Durmadan fiyatlar yükseliyor çünkü köprünün faydası büyük. İnsanlar İstanbul'dan 2-2 buçuk saatte burada olacak. Bu büyük bir avantaj. İnsanlar perişan oluyordu. Artık istanbul doldu, taştı. İnsanlar bu taraflara yatırım yapmaya başladı. Biz organize sanayi bölgelerinden yer çıkartamıyoruz şuan, talep çok" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow