hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cevdet Yılmaz: "İşsizlik oranı son 11 yılın en düşüğü"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz İstanbul'da konuştu. “Kalkınmanın özü insandır” vurgusu yapan Yılmaz, Türkiye’de istihdamın arttığını; işsizliğin azaldığını söyledi. Gençlere yönelik yapılan çalışmalara da dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bu yılın ilk 9 ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4.7 büyüme kaydetti. Yıl sonunda inşallah 4.4 gibi bir rakamlar kapatmayı öngörüyoruz.”

    Türkiye ekonomisinin büyüdüğüne dikkat çekti, işsizlik oranlarının gerilediğini söyledi. “Ocak-eylül döneminde Türkiye’nin istihdamı 504 bin kişi artmış ve işsizlik oranımız 0.9 puan azalarak 9.1'e gerilemişti. Ekim ayında TÜİK’in yayınladığı işsizlik oranına göre yüzde 8.5 düzeyinde son 11 yılın en düşük işsizlik oranı.”

    Cevdet Yılmaz: İşsizlik oranı son 11 yılın en düşüğü

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen 2. İstanbul İnsan Kaynakları Forumu'nda konuştu. Yılmaz, gençlerin istihdamı için yapılan çalışmalara dikkat çekti. “İstihdam talepleriyle gençlerimizin kariyerleri buluşturmaya yönelik kariyer kapısı hizmetini devreye aldık. Diğer taraftan tüm üniversitelerde faaliyete geçen kariyer merkezleri gençlerimizle reel sektör arasında bir köprü vazifesi görmektedir.”

    Cevdet Yılmaz, beceri ve yetkinliklerin önemini de vurguladı. “Gençler mezun olmadan önce kariyer farkındalığı edinebileceği beceri ve yetkinlik kazanabileceği ulusal staj programı kamu ve özel sektörü kapsayacak şekilde hayata geçirilmiştir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow