hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cevdet Yılmaz’dan emekli zammı açıklaması

    SSK ve Bağ-kur emeklileri için yapılan ilave artış gündemde. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Temmuzda tüm emekli kesimler için artış oranları denkleşecek" dedi. Bu artışın maliyeti ne? Maliyet Orta Vadeli Program’a uygun mu? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SSK ve Bağ-kur emeklileri için ilave 5 puanlık artış yapıldı. Emekli aylıklarının zam tutarı yüzde 42,6 oldu. Emekli maaşlarındaki alt sınır 7 bin 500 değil 10 bin oldu.

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu orana rağmen aylığı 10 bin TL’nin altında kalan emeklilerimizin aylıkları yasal düzenleme ile 10 bine çıkarılacaktır. Böylece kök maaş düşüklüğü nedeniyle artış almayan emeklimiz olmayacaktır." dedi.

    Cevdet Yılmaz’dan emekli zammı açıklaması

    Yılmaz bir de temmuz ayındaki enflasyon farkına dikkat çekti. "Yasal kurallar gereği emekli sandığı mensupları temmuz ayında enflasyon farkı alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri gerçekleşecek enflasyonun tamamı kadar artış almış olacaklardır. Temmuz ayında gerçekleşecek yasal artışlar ile birlikte, yıllık artış oranları tüm emekli kesimler için denkleşmiş ve çok daha yüksek oranlara çıkmış olacak." vurgusu yaptı. Yani temmuzdaki artışlarla emeklilerin yıllık maaş artışlarının eşitleneceği ifade edildi.

    Peki zammın maliyeti ne oldu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın geçtiğimiz hafta yaptığı değerlendirmede ek zammın orta vadeli öngörülü içerisinde olduğunu söylemişti.

    Ek zam kararı çerçevesinde 16 milyona yakın emekli için 2024 yılında bütçede öngörülen ödeme tutarı 2,9 trilyon tutarında. İki ayaklı ek zammın maliyeti de 200 milyar lira olarak da belirlenmiş durumda. Yapılan düzenlemelerin artışların Orta Vadeli Program’da öngörülen şekilde olduğu, programın zarar görmediği, bütçe disiplini devam ettiği vurgulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow