hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'e alternatif Türkiye olur mu? | Video

    Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu, ABD'nin Çin'e alternatif arayışının Türkiye'yi en avantajlı ülkelerden biri yaptığını söyledi. "Önümüzdeki yıl Avrupa ve ABD'nin gözü Türkiye'de olacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs salgını Türk moda endüstrisine zarar verdi, ama yeni fırsatları da beraberinde getirdi. ABD'nin Çin'le arasının açılması, yeni alternatiflere yönelmesine sebep oldu. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu, bu eğer iyi hazırlanılırsa bu alternatifin Türkiye olabileceğini söyledi. "Tarihi bir başarı elde edilebilir" dedi.

    Karasu, Anadolu Ajansına açıklamalarda bulundu. Dünya moda endüstrisinde hiçbir şeyin koronavirüs salgınından önceki gibi olmayacağını belirtti. Yeni dinamiklerin iş ve ticareti baştan kurgulamayı zorunlu hale getirdiğini söyledi.

    "Önümüzdeki yıl Avrupa ve ABD'nin gözü Türkiye'de olacak" diyen Karasu, Türkiye'nin yeni dönemin en avantajlı ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

    Hadi Karasu, nakit sıkışıklığı çeken sektöre ilk yılı ödemesiz 3-4 yıl vadeli kredi desteği verilmesi önerisinde bulundu. Bunun gerçekleşmesi durumunda Çin'in 170 milyar dolarlık hazır giyim pastasından büyük bir pay alabileceklerini ifade etti.

    Hadi Karasu, İstanbul Moda Konferansı'nı da bu yıl 8-9 Ekim'de ilk kez online düzenleyeceklerini bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow