hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonominin 3 yıllık yol haritası ne?

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Ekonominin 3 yıllık yol haritasının eylül ayının ilk haftası netleşmesi bekleniyor. Orta vadeli program için artık son rötuşlar atılıyor. Temel hedef ne? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler orta vadeli programda ekonominin 3 yıllık yol haritası çizilecek. Artık son rötuşlar atılıyor. Programın eylül ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

    Orta vadeli programın hazırlanma aşamasında bu zamana kadar ekonomi yönetimi, iş dünyasından STK’lara kadar pek çok kesimle bir araya geldi ve tek tek görüşler alınarak talepler dinlendi.

    Son olarak geçtiğimiz hafta Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı ve tüm bu başlıklar masaya yatırıldı. Makroekonomik tahminler ve öncelikli yapısal reform alanları değerlendirildi. Detaylar ise programın açıklanması ile netleşecek.

    HEDEFLERİN GENEL ÇERÇEVESİ NE?

    Temel hedef fiyat istikrarını sağlamak. Sıkılaştırma süreci ile fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması ve beklentilerin çıpalanması sonucunda dezenflasyonun mümkün olan en kısa sürede tesis edilmesi isteniyor ve amaç enflasyonun orta vadede tek haneli seviyelere düşmesi olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi yönetimi, fiyat istikrarının yanı sıra 'yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceliklendiren politikalarımız kapsamında etkin ve kararlı adımlar atılmaya devam edilecek' vurgusu da yapıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow