hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli aylığı hesaplama sistemi açıldı

    Emekliler ve emekli olmaya hazırlananlar zamlar sonrası ne kadar maaş alacaklarını Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emeklilik maaşı hesaplama sisteminden öğrenebiliyor. Peki bu sistem nasıl kullanılıyor? CNN TÜRK Muhabiri Samet Güner, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya’ya sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilik maaşı hesaplama sistemi 2023 yılı için açıldı, peki bu sisteme girip emeklilik maaşı nasıl hesaplanabilecek? Bu sorunun cevabını Özgür kaya anlatacak.

    Emekli aylığı hesaplama sistemi açıldı

    “Vatandaşlarımız arama motoruna emekli maaşı hesaplama diye yazdıklarına Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulaması. SGK.gov.tr adresinden gelebiliyorlar buraya tıkladığınız zaman, burada birtakım bilgiler isteniyor. Örneğin T.C. kimlik numarası burada. Altında da SGK tarafından sicil numarası devreye girmiş oluyor. Burada yine ana adı, baba adı gelmiş oluyor, doğum yerini de girdikten sonra doğum tarihimiz var burada doğum tarihini de girdikten sonra sorgula butonumuz var. Sorgula butonuna bastıktan sonra açılan sayfada bakın buraya çok dikkat etmesi gerekiyor, vatandaşlarımızın emekli maaşlarınız doğru hesaplanabilmesi için kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişi deniyor. Evet veya hayır eğer bakmakla yükümlü olduğu eşi çocuklar varsa evet diyoruz, burada hesaplama butonuna bastığımızda 2023 yılında bizim alacağımız emekli maaşını bu şekilde görmüş oluyoruz. Yani hesaplama sistemine girdiğiniz gün itibari ile bu hesaplama yapılıyor. Genel itibari ile ana hatlarıyla maaşımızı buradan görme şansımız mevcut.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow