hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 bin TL ikramiyede kapsam genişler mi?

    12 milyon emeklinin gözü kulağı 5 bin lira ikramiye ödemesinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu. Ödemeler için bir kez daha kasım ayını işaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise “Emekli ikramiyesinin kapsamı genişler mi?” sorusuna cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME OLUR MU?

    Emeklilerin gözü kulağı ödenecek 5 bin liralık ikramiyede. Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu. Emeklilere yönelik yeni düzenleme için bir kez daha yılbaşını işaret etti. "Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları giderebilmek için 5 bin lira ikramiye yapmayı kararlaştırdık. Kasım ayı ortasında ödeme yapılacak. Hem çalışanlarımızın hem emeklilerimizin maaşlarında yeni düzenlemeleri yılbaşında yapacağız. Emeklilerimizle ilgili kararın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

    5 bin TL ikramiyede kapsam genişler mi

    5 BİN TL İKRAMİYEDE KAPSAM GENİŞLER Mİ?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Grup toplantısı öncesinde ise Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan konuştu. "Çalışmayan emeklilere verilecek ikramiyenin kapsamı genişletilir mi?" sorusuna cevap verdi. "Çalışan emeklileri kapsam dışı bıraktık, kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık, bu durum anayasaya aykırı değil. Sosyal devlet olarak da geçim sıkıntısı yaşayanları kapsam içine almaktı" ifadelerini kullandı.

    İKRAMİYE MECLİS'TEN NE ZAMAN GEÇER?

    Emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiye ödenmesine yönelik çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tamamladı. Çalışma Meclis'e gönderildi. Plan, Bütçe Komisyonu’nda, konutların turizm amaçlı kullanılmasına yönelik kanun teklifi görüşmeleri sırasında AK Parti tarafından önerge ile kanun teklifine eklenecek.

    Komisyon aşamasının tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’nda kanun teklifi görüşmeleri başlayacak. Teklifin Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesi sonrasında Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından 12,2 milyon emekliye ödemeler başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow