hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emeklinin bayram ikramiyesi artacak mı?

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin artırılabileceği mesajını verdi. Işıkhan, çalışmaların ardından konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını ve son kararın bunun ardından verileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Emeklilere bir nebze de olsa destek veriyoruz emeklilere bu bayram ikramiyesi ile birlikte.”

    Emeklilerin bayram ikramiyesinin artması bekleniyor. Mesaj, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan, NTV yayınında konuştu. "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" vurgusu yaptı.

    Emeklinin bayram ikramiyesi artacak mı

    Emeklilere mevcutta Ramazan ve Kurban Bayramı olarak yılda 2 kez 2 bin liralık bayram ikramiyesi veriliyor. Bakan, henüz detay ve rakam vermedi ancak adım atılabileceği sinyalini verdi. Hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz hem de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşeceklerine dikkat çekti ve gerekli değerlendirmelerin yapıldıktan sonra konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacaklarını belirtti. Ardından gereken adımların atılabileceğinin altını çizdi.

    Bakan Işıkhan, emeklilere verilen zam oranlarının eşitlenmesiyle ortaya çıkan fark tutarları ve ödemeleri ile ilgili de son durumu paylaştı. “Toplam 13 milyon 660 bin kişiye ödenecek fark tutarı 15 milyar 845 milyon 208 bin fark ödemesi yapacağız.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow