hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliye ara zam ekimde mi? Uzman isim oran verdi

    Halihazırda 7 bin 500 lira olan emekli maaşına ara zam gelir mi? İşte bu soru uzunca bir süredir gündemdeyken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dikkat çeken bir açıklama yaptı. Işıkhan, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca emeklinin beklentisiyle paralel açıklama, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, "Tüm imkanlarımızı zorlayarak gerekeni yağacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık. Çalışmaya başladık" dedi. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin gözü kulağı "ara zam gelir mi?" sorusuna çevrildi.

    Halihazırda en düşük SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşı 7500 lira, peki ara zam gelirse 4 aylık enflasyon verilerine göre maaş ne olur?

    Emekliye ara zam ekimde mi Uzman isim oran verdi

    "SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİNİN MAAŞI 9 BİN 728 TL OLUR"

    SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya, “Sadece temmuz ayının enflasyonunu görüyoruz. Temmuz ayında, ağustosta 9.90 olarak tek hanede kalma olasılığı yüksek, dolayısıyla biz nereye bakacağız eylül ayına bakacağız, eylül ayında da muhtemelen ikili rakama çıkacağız bu senaryoya göre 4 aylık enflasyon 29.71 rakamı ile karşı karşıya kalacağız. Taban aylık uygulaması yapılıp 10 bine de çıkarılabilir enflasyon rakamlarına bakılıp cumhurbaşkanının talimatı ile 9 bin 728 liraya çıkarılabilir. Muhtemelen eylül sonu ekim başı için zam durumu söz konusu olabilir” şeklinde yanıt verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow