hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Enerjinin az kullanıldığı saatlerde üretime teşvik"

    AK Parti enerji piyasasına yönelik yeni bir torba kanun teklif hazırlıyor. Teklifle özellikle sanayicileri tasarruf sağlayacağı bir sistemin hayata geçirilmesi öngörülüyor. Buna göre enerjinin ucuz olduğu saatlerde üretim imkanı teşvik edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji piyasasına yönelik yeni bir kanun teklifi ile tasarruf sağlanması hedefleniyor. Buna göre tasarruf sağlanacak kalemlerin belirlenmesi için toplayıcı sistemi oluşturulacak. Kanunla oluşturulacak olan bu sistem ile enerjide tasarrufu sağlayacak saatleri belirleyecek.

    Öncelik sanayicilerin olacak. Enerji sağlayıcı firmalar olduğu gibi toplayıcı adı verilen bir sistem kurulacak. Toplayıcılar yani tüketicilerden oluşan temsilciler kurulda görev alacak. Kurul tarafından enerjinin daha düşük bedelli kullanım saatleri belirlenecek. Enerji tüketiminin en pahalı olduğu saatler belirlendikten sonra, sanayiciye bu saatler dışında üretim imkanı sağlanacak. Eğer sanayici üretim yapılan saatlerin dışında daha uygun fiyatla geç saatlerde üretime geçerse para ödenecek.

    Bu saatler içinde enerji kullanımı özendirilecek. Aynı zamanda geç saatte yapılan üretim nedeniyle ikinci bir kazanç sağlanmış olacak. Sistemin sanayicinin hem saat değişikliğinde hem de daha ucuza üretim yaptığı için avantaj sağlaması planlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu kanun teklifinde aynı zamanda enerji piyasasına yönelik teknik düzenlemeler de yer alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow