hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ev hanımlarına emeklilik hakkı

    Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ikinci bir torba yasa daha Meclis gündemine geliyor. Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Ayrıntıları CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, SGK Uzmanı Emin Yılmaz ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birçok ev hanımını ilgilendiren torba yasa meclisin gündemine geliyor. Yasa ile ev hanımları daha kolay emekli olabilecek. Ev hanımları isteğe bağlı Bağkur üzerinden emekli olabiliyordu. Yeni yasa ile devlet primlerin üçte birine teşvik verecek.

    Konuyla ilgili konuşan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, “İsteğe bağlı Bağkur üzerinden prim ödemesi asgari ücretle bunun 7,5 katına kadar artan bir rakam üzerinden prim ödediğiniz zaman emekli olabiliyorsunuz. Şu anki asgari ücret 13 bin 414,50 lira. Bunun %32’si kadar prim ödeniyor. Prim rakamı 4 bin 292 lira. Buna üçte bir teşvik verildiğinde bin 430 lira 88 kuruşluk kısmı direkt hazine tarafından karşılanacak. Geri kalan 2 bin 861 lira ödendiği zaman bu günlüğü kazanma imkanı olacak. Ama daha çok prim ödemek istiyorum diyenle de 7,5 kat üzerinden ödeme yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

    Ev hanımlarına emeklilik hakkı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Primler ödendikten sonra da ev hanımları emekli olabilecek. “20 yıl prim ödendiğinde 7200 gün olduğu takdirde emeklilik imkanı var. 7200 gün ile emekli olabiliyor ve yaşı 60’lara gelmiş ve 5400 günü varsa 5400 gün üzerinden değerlendirilebilir.”

    Ev hanımları devletin de teşvik verdiği torba yasayı bekliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow