hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT'de yaş sınırı olacak mı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Gözler emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde. Son olarak Beştepe'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında önemli bir toplantı yapıldı. O toplantıda yaş sınırı da masadaydı. Peki alternatifler ne? Düzenleme ne zaman hayata geçecek? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde sona yaklaşılıyor. Beştepe'de Cumhurbaşkanı Fuat Oktay başkanlığındaki toplantıda çok konuşulan yaş sınırı konusu da gündeme geldi. Toplantıda formüller masaya yatırıldı. Kadınlarda 48 ya da 50, erkeklerde ise 50 ya da 52 alternatifleri üzerinde duruldu.

    EYTde yaş sınırı olacak mı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Beştepe'deki EYT toplantısına katılan isimler arasındaydı. Toplantıda yapılan etki analizleri de ele alındı. Özellikle EYT kapsamında yaklaşık 2 milyon kişi emekli olursa bunun enflasyona etkisi, şirketlerin mali yükü ve kamuya mali yükü üzerinde duruldu.

    EYT’ye ilişkin net olan ise 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanları kapsayacak olması. Ayrıca kadınlarda 5000 prim günü ve 20 hizmet yılı, erkeklerde 5400 gün ve 25 hizmet yılı şartı var. Ama sadece çalışan boyutu yok, konunun işveren boyutu da var. Hazine ve Maliye Bakanlığı, iş dünyasının kıdem tazminatı yükü için kredi garanti fonu kefaletli kredi çalışmasını yürütüyor. İşverene yük azalsın diye ayrıca emekli çalışanlar ile emekli olmayan çalışanlar arasındaki SGK prim farkı da giderilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYTde yaş sınırı olacak mı

    Tüm bunları kapsayan taslak çalışma henüz tamamlanmadı. EYT kapsamında yeni bir toplantı daha yapılması ve kanun teklifinin ocak ayında meclise sunulması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow