hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT'li çalışanın maaşı kesilecek mi?

    EYT düzenlemesiyle 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek. Bu kişilerin yüzde 80'i çalışıyor ve bazıları da çalışmaya devam etmeyi düşünüyor. Akıllardaki soru ise "Maaşımda kesinti olur mu?" Çalışmaya devam edecek EYT’lilerin merak konusu olan soruları, Oğuz Şahin ve Arda Sevimli, Sosyal Politika Doktoru Okan Güray Bülbül’e sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT'li istifasını verdi, SGK'ya başvurup emekli aylığı bağlattı, sonrasında da çalışmaya devam etti. Bu durumda emekli aylığı düşer mi? EYT düzenlemesi ile emekli olan çalışanların, cevabını en çok merak ettiği soru bu. Sosyal Politika Doktoru Okan Güray Bülbül bu soruya karşın “Emeklilikte yaşa takılanlar hem emekli aylığını bağlatıp hem sosyal güvenlik destek primine tabi olduklarında maaşlarında herhangi bir kesinti olmayacak” şeklinde yanıt veriyor.

    EYTli çalışanın maaşı kesilecek mi

    EYT düzenlemesi yasalaşınca 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik kapısı açılacak. Ve emeklilik hakkı elde edenlerin % 70'inden fazlası çalışmaya devam edecek. Peki EYT'lileri, emekli olduktan sonra nasıl bir çalışma hayatı bekliyor?

    Kişi iş yeriyle ilişik kesip emekli aylığı bağlattıktan sonra çalışmaya devam etmesi halinde artık sosyal güvenlik destek primi ödemesi gerekecek. Emekli maaşında kesinti yapılmaz ama EYT'li istifa edip yeniden aynı iş yerinde çalışmaya devam etse bile artık yeni bir iş sözleşmesi imzalamak zorunda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow