hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fahiş fiyat ve stokçuluğa ceza yağdı

    Ticaret Bakanlığı, haksız fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında 35'inci toplantısını gerçekleştirdi. Fahiş fiyat artışı ile stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 103 milyon lira idari para cezası uygulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon lira idari para cezası uygulandı. Açıklama Ticaret Bakanlığı'ndan geldi.

    Bakanlık, haksız fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında tarifeye aykırı şekilde ekmek satışı yapan işletmelere yönelik olarak denetimler gerçekleştirdi.

    Fahiş fiyat ve stokçuluğa ceza yağdı

    Denetimler sonucu tespit edilen aykırılıklar, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun toplantısında görüşüldü ve belirlenen fiyat tarifesinin üzerinde ekmek satışı yapan işletmelere 55 milyon 869 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

    Toplantıda ayrıca, otomotiv sektörüyle ilgili olarak piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunduğu değerlendirilen 8 işletme hakkında toplam 27 milyon lira idari para cezası kararı alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fahiş fiyat ve stokçuluğa ceza yağdı

    Fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 20 hazır beton ve çimento üreticisi işletmeye 15 milyon lira, tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren 8 işletmeye ise fahiş fiyat artışı nedeniyle 4 milyon lira idari para cezası uygulandı.

    Tüm bunların toplamı olarak, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk fiilleriyle piyasa işleyişini ve serbest rekabeti bozan, tüketicilerin mağduriyet yaşamasına sebep olan işletmelere toplamda 103 milyon 160 bin lira idari para cezası verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow