hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kafes içinde kripto para ATM'si

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kripto, dijital ya da sanal para. Birkaç yıldır sıklıkla duyduğumuz ve yatırım aracı olarak görülen bu paraların bankamatikleri de ortaya çıktı. Demir kapılar ile korunan ATM'ler yüksek güvenliği ile dikkat çekiyor. CNN TÜRK ekibinden Mücahit Topçu ve Caner Emre Kınacı, detayları İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Yıldırım'la konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son zamanlarda güvenilirliği tartışlan kripto paraların bankamatikleri de dikkat çekmeye başladı. İnternet ortamında satılan dijital paralar, artık ATM sistemi ile de çalışmaya başladı. Artık İstanbul'un farklı noktalarında, alışveriş merkezlerinde, benzin istasyonlarında görülüyor. Bu ATM'ler geniş güvenik önlemleri altında korunuyor. İki demir kapıyla korunan alanda, vatandaşlar dijital para alım satımı yapabiliyor.

    İstanbul'da 10'a yakın krito para ATM'si var. Kimi ATM'ler güvenlik amacıyla demir kafeslerde korunuyor. Uzmanlar ise bunu bir pazarlama stratejsii olarak görüyor.

    Düşüş eğilimine giren ve son günlerde binlerce kişiyi zarara uğratan, yatırımcısına para kaybettiren kripto paralar güvenli mi? CNN TÜRK'e konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Yıldırım, "Tabi ki de büyük risk arz ediyor. Nasıl tahmin edileceği, ne olacağı, gelecekte nasıl fiyat hareketine gireceği tahmin edilmesi zor" yorumunda bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow