hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler asgari ücrete zam pazarlığında

    Asgari ücrete zam pazarlığı aralık ayının başında başlayacak. Mesajı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bir kez daha "çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi. Peki masada işçiyi temsil eden Türk-İş ile TİSK'ten nasıl mesajlar var? Sürece ilişkin detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler asgari ücrete zam pazarlığında. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha "çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiz" vurgusu yaptı.

    Peki süreç ne zaman başlayacak? Ve öncesinde kim ne mesaj veriyor?

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan AK Parti grup toplantısı öncesinde konuştu. “Aralık içinde işçi ve işveren temsilcilerini davet edeceğiz." dedi. Bakan, komisyon çalışmalarının böylelikle başlatılmış olacağına dikkat çekti. Ve Bakan da Cumhurbaşkanı gibi "çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme ilkesi bizim için en temel ilke olacak” vurgusu yaptı.

    Gözler asgari ücrete zam pazarlığında

    Asgari ücrete zam pazarlığını, Asgari Ücret Tespit Komisyonu yürütüyor. Komisyon, işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşuyor.

    Pazarlık süreci öncesi masada işçiyi temsil eden Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024'te geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, Türk-İş heyetinde 4 işçiye yer vereceklerini duyurdu. "Onlar nasıl geçinmeye çalıştıklarını anlatacaklar" vurgusu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler asgari ücrete zam pazarlığında

    İşvereni ise masada TİSK temsil ediyor. TİSK daha önceki yıllarda "dengeli " bir ücretin önemine dikkat çekti. İstihdamın devamı ve kayıtdışılığı önlemek için "işçiyi korurken işveren de korunmalı" mesajı verdi.

    Mevcutta ise asgari ücret bekar bir işçi için net 11 bin 402 TL. İşverene toplam maliyet ise bir işçi için 15 bin 762 TL. Şimdi gözler yapılacak zam oranının ne olacağında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow