hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gurbetçilere konut projesi

    Yurt dışında yaşayan türk vatandaşları ev sahibi yapacak projede süreç devam ediyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İstanbul Sancaktepe'de 2+1 ve 3+1 nitelikte yapılacak 420 konutluk proje için başvuruların 21 Mart'ta başlayacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugüne kadar Türkiye'de 1 milyon 100 bin konutla, 5 milyondan fazla vatandaşın yaşadığı evleri inşa eden TOKİ, bu kez de yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlar için proje başlattı. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için İstanbul'da 420 konut inşa ediliyor.

    21 MART - 18 MAYIS TARİHLERİNDE BAŞVURU YAPILACAK

    Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara yönelik İstanbul Sancaktepe'de 2+1 ve 3+1 nitelikte yapılacak 420 konutluk proje için 21 Mart'ta başvuruların başlayacağını açıkladı. Başvurular 18 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini söyleyen Bulut, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların İstanbul'da kira öder gibi ev sahibi olacağını ifade etti.

    YURT DIŞINDA YAŞAYAN VATANDAŞLAR EV SAHİBİ OLACAK

    Yatay mimari ile hayata geçirilecek konut projesi ile ev sahibi olmak isteyen yurt dışında yaşayan vatandaşlar, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan veya mavi karta sahip olma şartı aranırken,, başvuruda bulunacak kişilerin yurt dışında süresiz oturum hakkına sahip olması, yurt dışında daimi ikamet ediyor olması ve başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olması da gerekiyor. Ayrıca bir hane halkından yalnızca bir kişi başvuru yapabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2+1 konutlar konutlar ortalama 1 milyon 430 bin olacak. Yüzde 30 peşinatla 8 bin 342 lira taksitle 120 aya varan vadelerden, 3+1 konutlar 1 milyon 680 bin, yüzde 30 peşinatla 9 bin 800 lira da taksitle 120 aya varan vade seçenekleriyle satılacak.

    Başvuruların tamamlanmasından sonra, kura çekilişi 31 Mayıs 2022'de yapılacak. Ve kimlerin ev sahibi olduğu belli olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow