hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hindistan'dan kritik dolar hamlesi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, aralarındaki ticareti dolar yerine Hindistan'ın para birimi rupi üzerinden yapma kararı aldı. İki ülkenin liderleri konuya ilişkin resmi adımı da attı, anlaşmalar imzalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en büyük üçüncü petrol ithalatçısı konumundaki Hindistan'dan kritik dolar hamlesi geldi. Ülke artık Birleşik Arap Emirlikleri ile olan ticari ilişkilerinde Amerikan doları yerine kendi parasını kullanacak.

    Konuya dair anlaşma, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyareti sırasında imzalandı. Modi burada BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüştü. Liderler, ikili ticarette Hindastan'ın para birimi rupiye geçme kararı aldı. Anlaşmanın Hindistan'ın rupiyi dolara çevirirken yaptığı ödemeleri azaltacağı belirtildi. Rupiyle ilk ödemenin günler içinde gerçekleşeceği duyuruldu.

    Ayrıca iki ülkenin merkez bankaları, ödeme sistemlerini de birleştirecek. Yetkililer, bu anlaşmaların sorunsuz sınır ötesi işlem ve ödemeleri mümkün kılacağı ve daha fazla ekonomik iş birliğini teşvik edeceğini kaydetti.

    Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin şu anda 85 milyar dolara yakın bir ticaret hacmi bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow