hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmar barışında süre uzatılacak mı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Meclis plan ve bütçe komisyonunda "İmar barışı düzenlemesinde süre uzatılacak mı?" sorusu gündeme geldi... Uzmanlara göre, süre mutlaka uzatılmalı. Düzenlemeden daha çok kişinin yararlanabilmesi için de, harç bedeli düşürülmeli ve taksit imkânı sağlanmalı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İmar Barışı'nda 8 Haziran'da başlayan başvurular 31 Ekim'de sona erecekti, ama yoğun ilgi nedeni ile başvurular yılsonuna kadar uzatılmıştı. Sürenin tekrar uzayıp uzamayacağı, Meclis plan bütçe komisyonunda gündeme geldi.

    Konu ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş "Süre uzatılacak diye biliyorum, ama teyit etmeye çalışıyorum" dedi.

    Mimar Ahmet Erkutoğlu, imar barışı konusunda sürenin uzatılması gerektiği görüşünde.

    Ahmet Erkutoğlu, "Yapı stoğu çok daha fazla yani 75 milyon yapı stoğu var. Bunların aşağı yukarı 50-60 milyonu dediğimiz konumda iskânsız binalar. Dolayısıyla kesin uzatılması lazım, en az 1 kat artar ama öyle 3 ay 6 ay değil 2019 yılı sonuna kadar uzatılması lazım."

    Erkurtoğlu'na göre, başvuru sayısının az olmasının nedeni kaçak ve ruhsatlı binaların aynı kefeye konulması.

    "Ruhsatlı bina ruhsatını alırken harçlar ödüyor. İSKİ'ye, AYEDAŞ'a bu harcı ödediğinden dolayı tamamen kaçak olan binadan ödeyeceği harç daha az olmalıydı." diyor ve taksit sayısının da artması gerektiğini söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Daire başı 30-40 bin lira tutuyor. Taksitlendirilirse ve harç miktarı biraz düşürülürse, daha çok talep olur vatandaş da bir nefes almış olur. Mesela benim de kendi binam var taksitlendirilmesini bekliyorum."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow