hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşçi ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşı ne kadar olacak?

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    İşçi ve BAĞ-KUR emekli zammıyla ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan, zam oranı için çalışmaların başladığını belirtti. Peki zam oranıyla ilgili senaryolar ne?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağustos ayında memur zamları çokça gündeme gelmesiyle İşçi ve BAĞ-KUR emeklileri zam beklentisi içerisine girdi.

    Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan işçi ve BAĞ-KUR emeklilere zam için çalışmaların başladığını belirtti.

    Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya konu ile ilgili “Şimdi 2023 yılının ikinci döneminde yani temmuz ayından itibaren en düşük emekli maaşımız bizim işçi ve BAĞ-KUR emeklimiz 7500 liraya çıkarıldı. Taban aylık 7500 yani 7500 liranın altında maaş alan emeklimiz yok. Tabi geçen süre içerisinde enflasyon artışı hayat pahalılığı vs. derken şimdi okulların açılması kış dönemine doğru yaklaşırken beklentiler de bir hayli arttı” sözlerini kullandı.

    YENİ ZAM ORANLARI NE OLACAK?

    Kaya, “Yaklaşık yüzde 30 seviyelerine tekabül ediyor. Bu üçünün enflasyon rakamı bizim 7500 lira olan maşımız yüzde 30’u koyduğumuzda yaklaşık 9750 seviyesine yükselmiş oluyor. Yani bizim en düşük taban aylığımız eylül ayında eğer sayın bakanın ‘çalışmalarına başladık’ dediği konu gerçekleşirse taban aylığımız bizim 9750 lira ile 10 bin lira arasında olacaktır” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow