hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte 2022 yılı yatırım programı

    2022 yılı yatırım programında çeşitli alanlarda 3 bin 134 proje kayıt altına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla yayımlanan programa göre, bu yıl en çok kaynak ulaştırma ve haberleşme alanında kullanılacak. O rakam ise 49.7 milyar lira. Peki, hangi yatırımlara ne kadar kaynak ayrıldı? İşte yatırım programının detayları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

    UÇAK VE HELİKOPTER ALIMI İÇİN 8.7 MİLYAR KAYNAK

    Programda dikkat çeken başlıklardan biri orman yangınları ile mücadele. Türkiye geçtiğimiz yaz orman yangınlarıyla mücadele etti. O yangınlarda kiralama usulüyle envantere eklenen hava araçları müdahale etti. Gündemde yangın söndürme uçağı ve helikopter alımı da var. Programda o başlığa da bir parantez açılmış. Buna göre Orman Genel Müdürlüğü'ne 19 helikopter ve 5 yangın söndürme uçağı alınacak. Projenin tutarı 8 milyar 778 milyon lira. Şimdiye kadar 6.3 milyar lira harcanmış, 2022'de de 2 milyar 400 milyon lira kaynak kullanılacak.

    4. SONDAJ GEMİSİ 1.8 MİLYAR LİRAYA MAL OLACAK

    Yatırım programında enerji başlığı da oldukça dikkat çekici. Buna göre filoya kazandırılan 4. sondaj gemisi 1 milyar 803 milyon liraya mal olacak. Geminin geliştirilmesi için yıl içinde 30 milyon lira geminin geliştirilmesi için harcanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAKARYA GAZ SAHASI İÇİN 813 MİLYON LİRA KAYNAK

    Bu yıl Sakarya Gaz Sahası için ise 813 milyon lira kamu kaynağı ayrıldı.

    DUVAR İNŞASI İÇİN BU YIL 292 MİLYON LİRA KAYNAK

    Sınır güvenliğine yönelik tedbirler de yatırım programında yer alıyor. Buna göre, 15 ili kapsayacak cihaz alımı ve sınır duvarı inşası için 1 milyar 951 milyon lira kaynak ayrıldı. O kaynağın 891 milyon liralık kısmı harcanmış. Bu yıl projeye 292 milyon lira harcanacak. Ayrıca Şırnak'ta sınır hattına panel çit ve sedde inşa edilecek.

    İSTANBUL'A DEV KÜTÜPHANE

    Cumhurbaşkanlığı'nın İstanbul'da inşa ettireceği Millet Kütüphanesi'nin proje bedeli 855 milyon lira olarak öngörüldü. 2022'de bu projeye 92 buçuk milyon lira harcanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow