hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karadeniz gazı ne zaman kullanılacak?

    Karadeniz gazı evlere ne zaman girecek? Bu soruya Enerji Bakanı Fatih Dönmez CNN TÜRK ekranından yanıt verdi. Bakan, "Mayıs ayı itibariyle evlerde kullanılacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “20 Nisan’da bu tesise gelmiş oluyor, mayıs başı itibariyle de kullanıma arz etmiş olacağız. Mayıs ayı itibari ile vatandaşlar kullanılabilir hale getirilecek.”

    Karadeniz gazı için tarih verdi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez CNN TÜRK yayınında açıkladı. "Mayıs ayı itibariyle evlerde kullanılacak" dedi. 20 Nisan’da cumhurbaşkanı ile arkamdaki doğalgaz tesisine getirmiş olacağız, akabinde de kalibrasyon kontrollerimiz var. Yerli doğalgazın üretim maliyeti daha iyi olacak. 20 Nisan’da var. Büyük kısmını memnun edecek müjdeyi de paylaşacak.”

    Karadeniz gazı ne zaman kullanılacak

    Peki ucuz gaz bu keşifle mümkün olacak mı? Dönmez bu soruya “Yerli doğalgazın üretim maliyeti ithal doğal gaza göre daha iyi olacak. Maliyet bazında önemli avantajda olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde yanıt verdi.

    Enerji Bakanı, doğal gazın değerinin 500 milyar doların üzerinde dedi ve ekledi. “Bugün uluslararası piyasalardaki değeri yaklaşık 500 milyar doların üzerinde bir rakam. Artabilir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow