hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Kredi faizlerinin düşmesi fiyatları artırdı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kamu bankalarının konut kredileri için yaptığı yeni düzenlemeler ev almak isteyenleri harekete geçirdi. Ancak mülk sahipleri de düşen faiz oranlarını fırsat bilip fiyatları yükseltti. Peki yeni kredi düzenlemeleri emlak piyasasına nasıl yansıyor? CNN TÜRK Muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Mehmet Bulut, Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda'ya sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi faizleri düştü, ev fiyatları arttı. Hangi bölgede olursa olsun yüzde 10 yüzde 20 arasında bir artış gösterdi

    Sıfır ve ikinci el konutlar için kredi faiz oranları düştü. 0.64 ve 0.74 oranı ile 12 ay geri ödemesiz, 180 aya varan ödeme fırsatı ev almayı düşünenlerin yüzünü güldürdü. Ancak düşen faizler mülk sahiplerini de harekete geçirdi. 100-110 metrekarelik bir dairenin fiyatı hangi bölgede olursa olsun yüzde 10, yüzde 20 arasında bir artış gösterdi. Bundan önce fiyatı 1 milyonken şimdi bunu 1 milyon 200'e çıkması alıcıyı durdurdu.

    Konut sahipleri düşen kredi faizlerini fırsata çevirdi. CNN TÜRK'e konuşan Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, "Bu değerden kaynaklanan bir artış değil, ortamdan kaynaklı. Ama bu ortam zaten alıcının işini kolaylaştırmak için bir avantaj. Siz bunu satıcı olarak kendinize bir avantaja çeviremezsiniz. Ben mal sahibi müşterilerimize, çalışanlara kesinlikle fiyatlarını arttırmamalarını öneriyorum. Hatta artırmakta ısrar ederlerse bu konuda da destek vermiyorum. Çünkü ortamdan dolayı fiyatı arttırmak alıcıyı kaçırıyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow