hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 milyar doları 1 günde kaybetti

    Kripto para dünyasının önemli ismi tüm varlığını 1 günde kaybetti. 15 milyar dolarlık servetinden 1 milyar dolar kaldı. Peki, bu isim nasıl bir anda iflas etti? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kripto para dünyasının harika çocuğu" olarak anılan Sam Bankman-Fried, yaklaşık 156 milyar dolarlık serveti ile kripto dünyasında hakimiyet oluşturmuştu. Ancak hayatı bir günde alt üst oldu. Dudak uçuklatan tüm varlığını kaybetti.

    30 yaşındaki Bankman-Fried, adının baş harfleri olan SBF bir marka haline gelmişti. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birine ve alım satım şirketine sahipti. Sadece dört yıl içinde kripto para dünyasının en büyük isimlerinden biri haline gelen Bankman-Fried, gözünü ana akım finansa dikmişti. Bugün ise elinde sadece SBF kısaltması ve 1 milyar dolar kaldı.

    Peki, böyle bir isim tüm mal varlığını 1 günde nasıl kaybetti? Kripto Para Uzmanı Mahir Fatih Ünal, "Bu serveti diğer bir borsa olan Bainel CEO'sunun attığı tweetler ile kaybetti. Bainel CEO'su FTP'nin rezev karşılığının olmadığına dair ellerindeki FTP'leri satışa çıkardığına dair tweet attı. Sonrasında paniğe kapılan yatırımcılar 8 milyar dolarlık bir satış gerçekleştirdiler ve Bankman-Fried'ı iflasa sürüklemiş oldular" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow