hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maaşı geciken EYT'liler ne yapacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    EYT’lilerin maaşları bağlanmaya devam ediyor ama hala maaş alamayanlar var. Ayrıca Kurban Bayramı yaklaştı. Hem ikramiyeler hem de temmuz ayında olması planlanan maaş zamları merak ediliyor. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, SGK Uzmanı Özgür Kaya ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “EYT'de şu anda maaş bağlanma durumunda son durum nedir? Yaklaşık olarak 150 bin kişi kalmış durumda.”

    EYT'den emekli olmak için başvuranların büyük bir kısmı maaşlarını aldı. Ancak hala maaşı bağlanmamış olanlar var. Peki geri kalanların maaşı ne zaman bağlanacak? SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya, “Geçmiş yıllarda Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar Bağkur ile ilgili sıkıntı olabilir, gün sayısı ile ilgili problem çıkabilir, bunları düzeltmeleri için 1 Haziran tarihi oldukça önemli” şeklinde yanıt verdi.

    Maaşı geciken EYTliler ne yapacak

    Peki EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Kaya bu konuda da “Mart, nisan, mayısta başvuranlar iki ikramiye alacak ama haziran ayında EYT'ye başvuranlar sadece Kurban Bayramı ikramiyesi alacak” ifadelerini kullandı.

    Tüm emeklilerin temmuzda alacakları zam da hala merak konusu. Oran ne olacak, bütün emeklileri kapsayacak mı? Kaya, “Tüm emekliler temmuzda zam alacaklar. Tahmini kaç oranında zam alırlar, Merkez Bankası’nın açıkladığı yüzde 20'nin üzerine yüzde 10 refah payı eklenecek ve 35 oranında bir zam olmuş olacak” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow