hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmara Depremi'nin ekonomiye etkisi: 200 milyar zarar

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    TÜRKONFED ve UNDP tarafından kurulan CBİ Türkiye platformu, Marmara Depremi'nin 20.yılında çarpıcı bir rapor hazırladı. Depremde 30 binden fazla işletmenin zarar gördüğüne vurgu yapılırken, ekonomik kaybın bugünün parası ile 200 milyar lira düzeyinde olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi can ve mal kayıplarının yanısıra ekonomiye de büyük zarar verdi.

    TÜRKONFED ve UNDP tarafından kurulan CBİ Türkiye platformu Marmara Depremi'nin 20. yıl dönümü nedeni ile "KOBİ'lerde dayanıklılık: yeni riskler, yeni öncelikler raporu"nu açıkladı.

    Raporda, depremde 30 binden fazla işletmenin zarar gördüğü ve ekonomik kaybın bugünün parasıyla 200 milyar lira düzeyinde olduğu vurgulandı.

    Depremde büyük fabrikalar kadar KOBİ'ler de etkilendi. Türkiye sanayisini kalbinden vuran depremde bugünün parasıyla zarar 200 milyar lira düzeyinde.

    Depremden bu yana yapılan çalışmaların en çok odaklandığı nokta can güvenliğinin sağlanması oldu.

    Raporda, özel sektör başta olmak üzere tüm bileşenlerin kendi riskini sahiplenmesi ve üzerine çalışmasının daha sağlıklı olacağı vurgulandı, küresel sorunların çözümünde işbirliği gerektiğine vurgu yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deprem , sel gibi doğal afetler ve iklim değişikliğinin Dünya Ekonomik Forumu raporlarında kalkınmanın önündeki en önemli tehdit olarak yer aldığı hatırlatılan raporda, iklim değişkliğine bağlı ölümlerin arttığına dikkat çekildi.

    İşletmelerin ve özel sektörün, bu travmaların insani, toplumsal ve ekonomik etkilerini azaltacak stratejiler geliştirmesi ve sorumlulukların kendi içinde paylaşılmasına rehberlik etmesi tavsiye edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow