hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur ve emekli zammı teklifi TBMM'de

    Memur-Sen, %25'ten %30'a çıkarılan memur ve emekliye zam oranını "Kamu görevlileri tarafından memnuniyetle karşılanmıştır '' diye değerlendirdi. Peki takvimsel süreç nasıl işleyecek? Zam oranları maaşlara ne zaman yansıyacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur-Sen, %25'ten %30'a çıkarılan memur ve emekliye zam oranını “Kamu görevlileri tarafından memnuniyetle karşılanmıştır” şeklinde değerlendirdi. Şimdi gözler meclis sürecinde. Memur ve emekliye yüzde 30 zam ve en düşük emekli aylığını 5 bin 500 liraya yükselten o teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Düzenleme, önce pazartesi günü Plan Bütçe Komisyonu’nda, ardından Genel Kurul’da gündeme alınacak.

    Teklifle, memur ve emeklilere maaş artışı yüzde 30 oranında uygulanacak, en düşük emekli maaşı tutarı 5 bin 500 liraya çıkarılacak. Asgari ücrette işveren desteğinin 400 liraya çıkarılması düzenlemesi de teklifteki bir diğer madde olacak.

    Memur ve emekli zammı teklifi TBMMde

    Düzenleme ile malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları da yüzde 30 oranında artırılacak. Bu kapsamda da yüzde 30'luk zamla aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liraya yükselecek. En düşük memur emekli aylığı 7 bin 901 liraya çıktı. Zam ve enflasyon farkı, memurların maaşlarına 15 Ocak'ta yansıyacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow