hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur ve emeklisine zam pazarlığı

    Gözler memura 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan zam pazarlığında. 14 Ağustos Pazartesi Kamu İşveren Heyeti’nin ilk teklifi sunması bekleniyor. Peki talepler ne? Süreç nasıl işleyecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler memur ve emeklisine verilecek 2024-2025 zam oranının ne olacağında. Toplu sözleşme görüşmelerinde kritik tarihlerden biri 14 Ağustos Pazartesi günü Kamu İşveren Heyeti’nin ilk teklifi sunması bekleniyor.

    Görüşmelerin başlangıcında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışanı enflasyona ezdirmedik vurgusu yapmıştı.

    Bakan Işıkhan, “Hükümetimiz bu zor dönemde emekçilerimizi, çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyonun tahribatına karşı korumak için bütçeyi zorlayarak gerekli adımları atmıştır” ifadelerini kullandı.

    Memurun talebi ise 2024 için toplamda yüzde 70, 2025 için ise toplamda yüzde 40 oldu. Ayrıca aylık 7 bin 650 liralık kira yardımı, memura yapılan seyyanen zammın emekliye de yansıtılması ve gelir vergisinin yüzde 15'te sabitlenmesi ise diğer talepler arasında yer aldı.

    SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

    14 Ağustos’ta Kamu İşveren Heyeti’nin ilk teklifi sunarsa 15 Ağustos’ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek. Hükümetin ikinci teklifini ise 17 Ağustos tarihinde sunması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow