hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur ve memur emeklisine zam farkı

    Memur ve emeklilerin yüzde 30'luk zam farkı hesaplara yatmaya başlıyor. Peki, memur ve emekli ne kadarlık bir fark alacak? Tutarlar nasıl belirlenecek? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Caner Emre Kınacı, detayları Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya'yla konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı 27 Ocak'ta. Memur zammı ilk olarak yüzde 25 olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarına yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurdu. 2023 yılı için memur zammı yüzde 30 olarak belirlendi. Zam farkı ödemeleri ise ocak ayı sonuna kaldı. İlk zam farkı ödemeleri, 1-15 Ocak tarihlerinde hesaplara yatırıldı. Şimdi ise sıra ikinci zam farkı ödemelerinde. Memur ve emekli için büyük gün 27 Ocak çünkü yılın ikinci zam farkı yarın hesaplara yatacak.

    Peki memur ve emekli ne kadar zam farkı alacak? Hesaplarında nasıl bir tutar görecek? Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya bu soruyu, “Şimdi örneğin bir öğretmenin 12 bin TL aldığını varsayarsak yüzde 13.52'lik fark alacağını varsayarsak,1.622 lira yatacak öğretmenimize” sözleriyle yanıtlarken, emekliler için ise “8000 TL aldıklarını varsayarsak, yüzde 13,52’lik oran ile 1.081 TL fark alacakları anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

    Memur ve memur emeklisine zam farkı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow