hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur zammında senaryolar ne?

    Memur maaş zammı için yeni adım geliyor. 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde süreç devam ediyor. Hükümetin, memurlar için ilk zam teklifini bugün MEMUR-SEN'e sunması bekleniyor. Senaryolar ne? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümet yüzde 42'lik teklif sundu. Memur-Sen yüzde 70 talep etti. Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci toplantı gerçekleşti.

    Peki ya Memur-Sen'in talepleri ne? Olası senaryolar ne?

    SGK Uzmanı Özgür Kaya, bu soruya, “2024 yılı için Memur-Sen yaklaşık yüzde 70 her üç ayda bir artış yapılmak suretiyle toplamda yüzde 70 zam seviyesinde bir artış bekliyor” şeklinde yanıt verdi.

    Memur-Sen kira yardımının yanı sıra maaşları zam oranının altında kalan memur ve memur emeklisi için seyyanen zam talep ediyor.

    “Memurlarımız diyor ki; ‘11 bin lira alana yüzde 84 zam yaptınız ama 14 bin lira alan bu zamdan yararlanamadı’ işte maaşları bu zamların altında kalan memurların da maaşlarının yukarı çekilmesi istekleri arasında.”

    Peki Memur-Sen’in yüzde 70'lik zam talebi kabul edilirse en düşük memur maaşı kaç lira olur?

    “Rakamlarla kısa bir hesaplama yapmak istesek nasıl bir rakam çıkar? 22 bin lira memurumuzun en düşük maaşı, çarpı iki. Aylık dönem için yüzde 20-25 30 olduğunu varsayarsak 28 bin 600 bin liraya bizim en düşük memur maaşımız gelmiş olacak.”

    Peki olası senaryolar ne yönde?

     “Yapılan bütün istatistikler bu rakamı işaret ediyor. Hükümet belki daha fazla verebilir versin daha fazla versin ama bunun altına düşme olasılığı yok yapılacak zam oranı yüzde 34'tür, herkes bunu not edebilir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow