hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur zammında son söz Hakem Kurulu'nun… Peki Hakem Kurulu’nda kimler var?

    Memur ve emeklinin 2024-2025 yıllarını kapsayan zam oranının ve sosyal anlamdaki haklarının belirlenmesi için Hakem Kurulu 26 Ağustos günü çalışmaya başlıyor. Peki kurulda kimler var? Karar ne zaman verilecek? Yanıtı haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur ve emeklinin 2024-2025 yıllarını kapsayan zam oranı ve sosyal anlamda talepleri için Hakem Kurulu’nun çalışmaları 26 Ağustos'ta başlıyor. 11 kişilik kurul kararını 31 Ağustos'ta açıklayacak.

    7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen ile kamu işveren heyeti arasında uzlaşma sağlanamamış, genele ilişkin tüm talepler ve memur ile emeklinin zam oranı hakeme kalmıştı. 23 Ağustos'ta Hakem Kurulu’na başvuru yapıldı. 3 günlük süreçte kurulda kimler olacağı belirlendi.

    Memur zammında son söz Hakem Kurulunun… Peki Hakem Kurulu’nda kimler var

    Peki kurulda kimler var? Kurula, Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlık edecek. Görüşülecek maddelerde bütçe büyüklükleri de önemli olduğu için Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve ayrıca Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan birer temsilci de kurulda yer alacak. 3 konfederasyon Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK'ten yetkililer ve akademisyenler de kurulda olacak.

    Kurul 26 Ağustos'ta çalışmaya başlayacak. Talepler- teklifler tek tek görüşülecek. Karar oy çokluğu ile alınacak ve kurulun kararına itiraz edilemeyecek.

    Hakem Kurulu kararı için gözler 31 Ağustos'a çevrildi. Kararın açıklanması ile memur ve emeklinin 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan zam oranı ile sosyal anlamdaki beklentileri sonuçlanmış olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow