hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memura ek zam ne zaman verilecek?

    Memurların gözü Meclis'te. Genel Kurul'da Maaşlara ek zam düzenlemesi görüşülecek. Memura ek zam ne zaman verilecek? Detayları CNN TÜRK Ankara muhabiri Ahmet Türkeş aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Ankara muhabiri Ahmet Melik Türkeş memura ek zammı da içeren kanun teklifine dair detayları,

    "Memur maaşlarına% 2 buçukluk ek zammı içeren kanun teklifi geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulu gündemine gelmiş, ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için karara bağlanmamıştı.

    Milyonlarca memuru ilgilendiren düzenleme ve bu hafta yeniden Meclis Genel Kurulu gündeminde. 18 maddelik kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek düzenleme ile kamu görevlilerinin aylık ücretlerine 1 Ocak - 30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı% 5 ten% 7,5'e çıkacak, yani %2,5 bir ek zam uygulanacak.

    Düzenleme ile pek çok değişiklik hayata geçirilecek. 18 maddelik teklifle birlikte en düşük emekli maaşı 2500 liraya çıkacak. Memurlara ilave ek yüzde 2 buçuk zam yapılacak. Toplam zam oranı enflasyon farkı ile yüzde 27,9 dan yüzde 30,95 e yükselecek. Yine bireysel emeklilikte devlet katkı payı yüzde 5 puan artırılacak ve doğalgazda il bazlı kademeli tarife uygulamasına geçilecek. Değişiklikler bu düzenlemeyle hayata geçirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak şunu da söyleyelim, milyonları ilgilendiren bu 18 maddelik kanun teklifi paketinin 10. Maddesi geçtiğimiz hafta görüşülmüş 8 maddenin görüşülmesi ise bu haftaya kalmıştı ve bu nedenle ayın 15'inde memur maaşlarına bu yüzde 2,5 ek zam yansıtılmadı ve kanun teklifi görüşmelerinin tamamlanması ile birlikte de bu ek zammın memur maaşlarına yansıtılması bekleniyor. Ancak şu an itibariyle gözler Meclis Genel Kurulu'nda olacak. 18 maddelik kanun teklifinin görüşülmesine bugün başlanması bekleniyor. Süreci biz de yakından takip edip detayları sizlerle paylaşıyor olacağız." sözleri ile aktardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow