hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memurlara zam pazarlığı süreci

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan zam pazarlığında ilk teklif geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hükümetin teklifini açıkladı. Ancak yetkili sendika MEMUR-SEN teklifin güncellemesini istedi. Şimdi gözler ikinci teklifin verileceği tarih olan 17 Ağustos’a çevrildi. Peki o tarihte de uzlaşma sağlanamazsa süreç nasıl işleyecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur ve memur emeklisi için 2024-2025 yıllarını kapsayan zam pazarlığında hükümetin ilk teklifini “Kamu işveren heyeti olarak teklifimiz 2024 yılı 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay yüzde 9, 2025 için yüzde 6” sözleriyle açıkladı. Hükümetin teklifi memurun talebinin altında kaldı.

    7. dönem kamu toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet ilk teklifini açıkladı. Bakan Işıkhan, aralarında seyyanen zammın emekli memura da verilmesi, memura kira yardımı yapılması gibi düzenlemeleri içeren 967 madde üzerinde ise görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

    Ancak masanın diğer tarafından yani memur kesiminden "teklif revize edilmeli" açıklaması geldi.

    Kamu işveren heyeti 17 ve 22 Ağustos’ta yeni tekliflerle masaya gelecek. Tarafların anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos’tan itibaren kamu görevlileri hakem kuruluna başvuracak. Bu aşamada kurulun en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklaması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow