hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz artışlarının sonuna mı geliyor? Ekonomistler değerlendirdi

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Merkez Bankası, politika faizini yüzde 40'tan yüzde 42,50’ye çıkardı. Peki ekonomistler hem faiz kararını hem de Merkez Bankası’nın mesajlarını nasıl değerlendirdi? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası faizleri bir kez daha artırdı ve 250 baz puanlık artış ile politika faizi yüzde 40'tan yüzde 42,5'e çıktı. Ayrıca karar metninde "parasal sıkılaştırma adımlarının en kısa zamanda tamamlanmasının öngörüldüğü" vurgusu yaptı.

    Merkez Bankası faiz artışlarının sonuna mı geliyor Ekonomistler değerlendirdi

    Peki ekonomistler bu artışı nasıl değerlendirdi? Faiz artışlarının sonu mu geliyor?

    Ekonomist Muhammet Bayram kararı, “Piyasa beklentileri ile aynı şekilde faiz artışı geldi. Bu ne demek artık Merkez Bankası öngörebilir ve sürdürülebilirliği başladı diyebiliriz. Şu anda Merkez Bankası şunu yapıyor; artık bir önceki açıklaması ile aynı dezenflasyona girildi parasal sıkılaştırma sonuna geldik bundan sonra adımlar daha küçük olacak diyor” ifadeleriyle değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası faiz artışlarının sonuna mı geliyor Ekonomistler değerlendirdi

    Ekonomistler küresel gelişmelere de dikkat çekti ve ekledi: Ekonomist Yüksel Okşak da kararla ilgili, “FED'den gelen faiz indirimi demek Türkiye'nin faiz indirimi döngüsünü tamamlaması demek. Bunu tamamlaması demek istihdam kaybının durgunluğun az olması Türkiye'nin yumuşak inişi erkenden çözmesi demek.” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow