hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak… Beklentiler ne yönde?

    Merkez Bankası, perşembe günü yılın son faiz kararını açıklayacak. Bir önceki toplantıda politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 40'a yükseltildi. Peki yeni açıklanacak karar için ekonomistlerin beklentisi ne yönde?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler bir kez daha Merkez Bankası’na çevrildi. Perşembe günü faiz kararı açıklanacak. Peki beklentiler ne? Ekonomistlerin genel beklentisi politika faizini 250 baz puan artırılması ve faizin yüzde 42,50'ye çıkarılacağı yönünde.

    Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak… Beklentiler ne yönde

    Geçen ay gerçekleştirilen para politikası toplantısı sonrasında ise Merkez Bankası bir kez daha faiz artışına gitti. Ve politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 40'a yükseltildi.

    Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak… Beklentiler ne yönde

    O toplantı sonrasında verilen mesajlarda ise aylık enflasyonun ana eğilimindeki düşüşe dikkat çekildi. Dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığı vurgusu yapıldı ve "Bu çerçevede, parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatılacak ve sıkılaştırma adımları kısa bir zaman diliminde tamamlanacaktır." denildi. Ayrıca fiyat istikrarının kalıcı tesisi için gerekli parasal sıkılığın ise gerektiği müddetçe sürdürüleceği mesajı verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow