hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler Merkez Bankası'nda: Faiz artışı devam edecek mi?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Merkez Bankası perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Bir önceki toplantıda 27 ay sonra ilk kez bir faiz artışı gelmiş ve politika faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltilmişti. Şimdi 20 Temmuz'daki toplantıdan nnasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler bir kez daha Merkez Bankası'na çevrildi. Para Politikası Kurulu faiz kararını 20 Temmuz'da saat 14:00'te açıklayacak.

    Merkez Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ilk katıldığı toplantı olan bir önceki toplantıda ise politika faizi 27 ay sonra artırıldı. Ve 650 baz puanlık artışla yüzde 8,5'tan yüzde 15 düzeyine yükseltildi. Şimdi gözler yeni bir artış olup olmayacağı ve olursa ne kadarlık bir artış olacağında.

    Faiz artışının geldiği o toplantının karar metninde ise özellikle enflasyon ve parasal sıkılaşmanın kademeli olacağına ilişkin mesajlar öne çıkmış ve "Dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin başlamasına karar verilmiştir'' denilmişti. Kararlar öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alınacak vurgusu da yapılmıştı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca enflasyonun da yakından takip edileceği ve görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırmanın gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirileceği belirtilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow