hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MB faiz kararını bugün açıklayacak... Ekonomistlerin genel beklentisi ne?

    Gözler bir kez daha Merkez Bankası'na çevrildi. Bugün yılın son Para Politikası Kurulu toplanacak ve faiz kararını verecek. Peki, ekonomistlerin genel beklentisi ne? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası yılın son faiz kararını bugün açıklayacak. Ekonomistlerin genel beklentisi politika faizinin 250 baz puan artırılması ve faizin yüzde 42,50'ye çıkarılacağı yönünde. Ekonomist Filiz Eryılmaz, "Anketlere bakarsanız 250 baz puan gelir. Hatta yine anketlere bakarsak ocakta da 250 daha gelir ve durur diyor" ifadelerini kullandı.

    MB faiz kararını bugün açıklayacak... Ekonomistlerin genel beklentisi ne

    Geçen ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında ise Merkez Bankası bir kez daha faiz artışına gitti ve politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 40'a yükseltildi.

    O toplantı sonrasında verilen mesajlarda aylık enflasyonun ana eğilimindeki düşüşe dikkat çekildi. Dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığı vurgusu yapıldı. Ve "Bu çerçevede, parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatılacak ve sıkılaştırma adımları kısa bir zaman diliminde tamamlanacaktır" denildi. Ayrıca fiyat istikrarının kalıcı tesisi için gerekli parasal sıkılığın ise gerektiği müddetçe sürdürüleceği mesajı verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomist Filiz Eryılmaz, "Enflasyon beklentileri düşüyor ama istenilir düzeyde değil. Merkez Bankası orayı iyice baskılamak isteyebilir. Ya da şunu yapacak, bu da muhtemel bence. 250 ile  değil ama 500 ile de gelmeyecek. Çünkü '500'ün altında geleceğim' dedi. O sözlü yönlendirmeyi kırmak istemez" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow