hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milyonlarca memurun gözü ocak ayında: Ek gösterge kimleri etkileyecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milyonlarca memur ve memur emeklisinin heyecanla beklediği 3 bin 600 ek gösterge ocak ayında hayata geçecek. Peki 3 bin 600 ek gösterge kimleri kapsayacak? Hangi meslek grubunun maaşına nasıl yansıyacak? Cevabı, CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Doğukan Yıldırım'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 ek göstergede kapsam genişledi. Yeni düzenleme ise Ocak 2023'te hayata geçecek. 3600 ek gösterge milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşına artış olarak yansıyacak.

    Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “Bu kapsama girenler kimlerdi. Şimdi lisans mezunlarının bir kısmı ön lisanlılar. Ek gösterge kapsamında lise mezunları da değerlendirilmemekteydi. Bunlar da ek gösterge kapsamında girmiş oldu. Ek gösterge sayısından yararlanacak memur sayısı 6 milyona çıkmış oldu. Bu meslek gruplarında görev yapan arkadaşlarımızın maaşlarında yüzde yirmi ile 25 oranında bir artış meydana getirecek. Tabiki en önemlisi belki de emekli ikramiyeleri örneğin 140 bin Türk lirası alacak memur emeklisi 200 bine ulaşmış olacak.” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow