hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moskova'da Türkiye festivali yapılacak

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Turizmciler en büyük pazarları Rusya'yla eski günlerine dönmek için çalışmalarına devam ediyor. 16 - 18 Haziran tarihleri arasında Moskova'da Türkiye festivali düzenlenecek. Moskova'nın en büyük parklarından birinde adeta küçük bir Türkiye kurulacak. Peki hangi etkinlikler yapılacak, hedefler neler? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Onların bavulları hazır, bizim otellerimiz, uçaklarımız hazır. ara vermişliği ortadan kaldırmak istiyoruz" diyor festivale ilgili olarak.

    Turizmci Rus turistleri bekliyor, hatta beklemekle kalmıyor almaya gidiyor. 16 - 18 Haziran tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da 165 dönümlük Krasnaya Presnya Parkı'nda Türkiye festivali yapılacak.

    TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise, "3 boyutlu bir Türkiye sunacağız onlara. Türkiye'yi, tüm yöreleri, bölgeleri sahip olduğu değerlerle tanıtmak istiyoruz" diyor.

    Festivalde, Rus ve Türk sanatçılar aynı sahneyi paylaşacak, defileler yapılacak, Türk lezzetleri sergilenecek. Hatta Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı minyatürleri de yapılacak. Rus ziyaretçiler yağlı güreş karşılaması, Hacivat - Karagöz gösterisi bile izleyebilecek. Parktaki köprülerden biri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi giydirilecek, 12 metre uzunluğunda bir de Topkapı Sarayı benzeri kurulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elbette, tur operatörleri de Türkiye'de seyahat satışları için festival alanında yerlerini alacak. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, benzer festivallerin Avrupa başkentleri için de uygulanacağını anlattı. İngiliz the Independent Gazetesi'nde yer alan "Türkiye'ye gidin" çağrısından memnuniyet duyduklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow