hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Palandöken'den "emekli maaşı" mesajı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Prim gün sayısı SSK’lılar ile eşitlenerek 7200 güne düşürülen küçük esnaf, Meclis’in açılmasını bekliyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın diğer taleplerini de sıraladı. En düşük emekli maaşının asgari ücretin altında kalmaması, staj mağdurlarının sorunlarının giderilmesi gibi başlıklara dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TESK Başkanı Bendevi Palandöken, prim gün sayısı SSK'lılar ile eşitlenerek 7200 güne düşürülen küçük esnafa ilişkin düzenlemeye dikkat çekti. "Çalışmaların Meclis’te görüşülerek kabul olması için esnafımız bu görüşmelere kilitlenmiş durumda." vurgusu yaptı ve “prim gün sayısının eşitlenmesi ile anayasanın eşitlik ilkesindeki adaletsizlik ortadan kaldırılmış olacak” ifadelerini kullandı.

    Palandöken, esnafın beklentileri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve "En düşük emekli maaşı, asgari ücretin altında kalmamalı" mesajı da verdi.
    Yapılacak yeni düzenleme ile, norm birliğinin sağlanacağını ve tüm çalışanların eşit zamanda emekli olabileceğini belirtti.

    Yeni bir düzenleme ile staj mağdurlarının önünün açılması gerektiğini de vurguladı TESK Başkanı.

    Palandöken, esnafın EYT'den faydalanmasını öngören, geriye dönük borçlanma ile devlete önemli bir gelir sağlanacağını da belirtti. Bu nedenle esnaf ve sanatkarların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow